I Folkevirkes tidsskrift "Folkevirke" nr. 3/99

LIVETS MANGE MULIGHEDER
Af Annemarie Balle

I bogen "Livet givet" får læseren glimt af almindelige kvinders ualmindelige livserfaringer, lyder bogens undertitel.

 I løbet af bogens 219 sider fortæller 13 kvinder om de meget forskellige udfordringer, livet har stillet dem over for - og skriver ud fra deres ståsted i dag om, hvordan de har håndteret livet.

Det er blevet til meget forskellige beretninger, som hver for sig giver et godt billede af, hvordan kvinders hverdag også kan forme sig.

I bogen fortælles om så vidt forskellige emner som traumatiske skilsmisser, kampen for at blive mor og det at springe ud som lesbisk.

De 13 kvinder er aldersmæssigt meget spredt, så det er på alle måder et meget facetteret billede,der tegnes bogen igennem. Det, der binder bogen sammen, er det fælles kvindelige univers og den kvindelige livscyklus.

Det er tankevækkende bud, der gives bogen igennem, og efter at have læst de forskellige bidrag har man fået sat gang i sine egne overvejelser om, hvordan livets udfordringer kan tackles - og er blevet det.

Bogen balancerer til tider på kanten af nøglehulskiggeriet, men får dog hele tiden tippet til den rigtige side, så det dybt personlige også får en almen karakter.


Retur til anmeldelser