LEKTØRUDTALELSEN
Af Anny Skov Madsen

Der er i Danmark en god lang tradition for bøger redigeret og skrevet af kvinder.

I denne velformulerede og reflekterende bog over livets store spørgsmål gives der plads til 13 forskellige kvinders livserfaringer. De beretter om det specielt kvindelige: at blive mor, bedstemor, at være datter, få handicappede børn, om åndelig søgen og personlig udvikling, at turde overskride egne grænser og ikke mindst om det svære at blive sig selv.

Bogen vil også skabe debat om der er et specielt kvindeligt erfaringsrum, som er værd at fastholde. Kun indirekte forholder bidragyderne sig hertil men åbner netop derfor for en spændende og vigtig debat.

Tonen er alvorlig, lavmælt og indeholder en umiddelbar inspirerende og mærkelig tidløs styrke og opfordring til at holde ud, holde ved og holde af i en verden med store forandringer i privat og offentlig sfære. Det er en livgivende bog, som evner at se de mange processer og forvandlinger som konstruktive og fremadrettede.

Den vil kunne læses med stort udbytte af kvinder i alle aldre. Kan bedst sammenlignes med den efterspurgte dagbog redigeret af Lone Kühlmann: Hvad er det kvinder vil? (1998).

De flotte fotomontager af Gine og Sisse Jarner fremhæver på det smukkeste stemningen i bogen.Tilbage til forsiden